wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg

 

wp28f107f6.png
wp85dbe9d7.png

TURNSTERS E.O.C. SCOREN GOED OP NATIONALE VOORRONDE

Jeugdturnster Beau Sieben pakt brons in 1e divisie

 

In Opmeer werden afgelopen weekend de eerste landelijke voorrondes geturnd in de ere- en de 1e divisie.  Van turnvereniging  EOC hadden zich 7 meisjes voor dit toernooi geplaatst via de regionale kampioenschappen.

In de talentendivisie turnt pupil Suzan Rombouts een goed seizoen, zij behaalde al de Brabantse titel. Met 1e plaatsen op sprong en vloer was Suzan ook in Opmeer medaillekandidaat, maar zij verspeelde die kansen helaas op de evenwichtbalk. Met een minimale achterstand moest zij met 30,466 punten nu genoegen nemen met de 4e plaats.

De jeugdturnsters in de 1e divisie ondervonden al flinke tegenstand de afgelopen wedstrijden, zij turnen in een sterk bezet deelnemersveld. In de categorie jeugd-4 was ook deze nationale strijd erg spannend. Beau Sieben turnde niet foutloos op brug en balk, maar bleef goed in de wedstrijd. Na tweede plaatsen op vloer (8,80) en sprong (8,40) wist zij verrassend op te klimmen naar de derde plaats in het eindklassement. Haar eindtotaal op 4 toestellen was 32,666 punten. Dat is in deze categorie een mooie score, want de inhoudseisen die aan de oefeningen gesteld worden zijn hoog. De strijd om de derde plaats was vooral spannend met clubgenote Lieze Boers. Lieze draaide een constante wedstrijd, en wist op alle toestellen bij de beste 6 turnsters te horen. Met een derde plaats op brug (8,233) kwam haar totaal op 32,583 punten, zodat zij met een minimaal verschil goed vierde werd.

Jeugd-5 turnsters Sarah Scharff en Lieke de Groot behaalden eenzelfde score op sprong, hun tsukahara’s werden beloond met 8,55 punten. Sarah scoorde daarna vooral op vloer nog hoog met 8,65 punten, Lieke op brug met 8,366 punten. Sarah scoorde totaal 33,10 punten, en eindigde daarmee op de 7e plaats. Lieke bezette met 32,666 punten de 13e plek.

Alle genoemde jeugdturnsters plaatsten zich daarmee voor de nationale halve finales. Ook Majlin Huijbregts, die niet kon turnen i.v.m. een herstellende blessure, mag op basis van haar prestaties van vorig seizoen aan de halve finales deelnemen.

Charlotte Joosen turnt in de 1e divisie bij de junioren. Als 1e jaars junior moet zij het opnemen tegen al wat meer geroutineerde turnsters, maar ook zij wist zich voor de halve finale te plaatsen. Met 31,183 punten eindigde zij op de tiende plaats. Haar hoogste score was de 8,30 voor haar vloeroefening.

 

Voor de meisjes in de 2e en 3e divisie stond de nationale voorwedstrijd al vorig weekend op de kalender, zij turnden in het Limburgse Reuver. Voor de 2e divisie ging het er ook om een plaats te bemachtigen in de halve finales.

Deney Brons (pupil) en Stephanie van der Linden (junior) waren hierbij het meest succesvol. Beide EOC-turnsters waren goed voor de bronzen medaille. Deney eindigde op de balk met 8,2 punten als beste, en met totaal 33,65 punten kwam zij zelfs heel dicht in de buurt van de tweede plaats. De Madese Stephanie van der Linden scoorde op brug het hoogste cijfer, maar liefst 8,90 punten kreeg zij door de strenge jury toebedeeld. Als totaalscore kwam ook zij boven de grens van 33 punten, waarmee de 3e plaats voor het grijpen lag.

Senior Britt Kaag had ook brug als beste toestel, met 8,55 punten behaalde zij de toesteloverwinning. Nog de gehele wedstrijd bleef Britt meedoen om de ereplaatsen. Na een val van de balk waren de medaillekansen over, zij eindigde op een mooie 5e plaats met 32,25 punten.

Jeugdturnster Femke Hendrikse wist zich met een totaalscore van 32,80 punten ook te plaatsen voor de halve finale. Zij scoorde op brug met 8,50 punten, op de evenwichtsbalk zelfs nog 0,05 hoger. Leeftijdgenootje Andrea Chirivi en instapper Anggun Mast vielen helaas (net) buiten de plaatsingslijst.

wpd3494967.png
wp31b12500.png